Vår historia

Alla ska ha råd att bo bra.

Solvinkelns grundidé är att bygga attraktiva bostäder till en bra peng. Det gör vi genom att förvärva och utveckla mark i bra lägen till ett rimligt pris.

Våra bostäder är arkitektritade, levererade av svenska husleverantörer och byggda av svenska företag – med allt vad det innebär i kvalitet, leverans och hållbarhet.

Solvinkeln Fastigheter grundades 2019 av ägarna till JWK Redovisning, SH Snickeri och THW Sverige. Tillsammans har vi lång erfarenhet av företagande och entreprenörskap. Men också bred kompetens inom alla områden som är nödvändiga för att genomföra bra byggnationer med leverans i rätt tid.

Sedan 2013 har vi i nära samarbete med andra aktörer uppfört över 200 bostäder.

Vår värdegrund

Solvinkeln med tre ord.

Solvinkelns värdeord definierar vår företagskultur, det vi tror på och tycker är viktigt.

Vår vision

Det ska vara lätt att leva.

Vi bygger hem där vi själva vill bo. Hem som gör vardagen bekväm och tillvaron lite enklare. Hem med plats för allt och alla du tycker om. Hem som känns hemma, helt enkelt. Och vi gör det med kvalitet i varje detalj – till ett rimligt pris. Dessutom är din nya bostad byggd på en trygg, ekonomisk grund som gör att du kan sova gott om natten.

Välkommen hem till det bekymmersfria livet!

VD-ORD

”Solvinkelns passion är att bygga hus, företag och relationer.”

Jag har varit företagare sedan 17 års ålder. Egentligen började jag ännu tidigare, eftersom pappa startade JWK Redovisning hemma i villan när jag var 10 år. Förutom all kunskap inom ekonomi, juridik, redovisning och beskattning var nog det viktigaste han lärde mig ärlighet och pålitlighet som företagare. Om du har åtagit dig att slutföra ett uppdrag åt någon så gör du det – oavsett hur svårt det än är eller hur lång tid det tar. Med den envisheten och grundinställningen växte enmansföretaget till att idag vara en fullfjädrad redovisningsbyrå med fyra kontor och 30 anställda.

Med samma envishet och långsiktighet har mina kollegor från THW Sverige och SH Snickeri med tomma händer byggt upp sina företag från noll, till att omsätta över 100 Mkr och sysselsätta över 150 personer.

När vi nu har slagit ihop våra påsar i det gemensamma bolaget Solvinkeln beror det på att vi delar samma passion för att bygga. Bygga företag, bygga hus och bygga relationer. Långsiktiga sådana. Vi arbetar med arkitekter, konstruktörer, husleverantörer och konsulter som vi känner till väl och som alltid levererar utifrån våra högt ställda krav.

Vår livsfilosofi är att bygga allt vi gör med omsorg, personligt engagemang och långsiktighet. Det innebär att vi levererar bostäder med hög kvalitet, god ekonomi och smart funktionalitet som höjer kundernas livskvalitet. De ska känna ekonomisk trygghet i det som är en av livets största och viktigaste affärer.

Kort sagt, det ska vara lätt att leva i en bostad från Solvinkeln.

Mikael Wiklund, VD

Solvinkeln i siffror

Solvinkeln i siffror

Vår vision – Vårt mål

Vårt mål är att ge dig ett bekymmersfritt liv.

Vi ska erbjuda bra bostäder till ett rimligt pris. Personer som har köpt en bostad av Solvinkeln ska känna sig trygga i att de har gjort en bra affär och en långsiktigt god investering.

Så tänker vi kring ekonomi och hållbarhet.

Har du frågor om vår syn på ekonomi?

Kontakta Solvinkelns VD Mikael Wiklund.

Nöjda kunder

”Vår första känsla var wow!”

Christian och Robyn sökte en ny lägenhet till sig och sina två hundar i Sollentuna. När de hittade Solvinkelns projekt Vinkorken i Viby nappade de direkt.

– Vår första känsla var ”wow”, här vill vi bo, berättar Robyn.

Nöjda kunder

”Vår första känsla var wow!”

Christian och Robyn sökte en ny lägenhet till sig och sina två hundar i Sollentuna. När de hittade Solvinkelns projekt Vinkorken i Viby nappade de direkt.
– Vår första känsla var ”wow”, här vill vi bo, berättar Robyn.

Paret har köpt bostadsvarianten Marvao i Vinkorken – en lägenhet i två plan. Ytorna är öppna och ljusa med stora fönsterpartier från golv till tak som blickar ut mot den härliga uteplatsen. En trappa ner ligger det separata sovrummet med eget badrum och walk in closet.

– Vi gillar framförallt att lägenheten har två plan. Den har dessutom ett härligt ljusinsläpp och känns väldigt harmonisk. Även köket är en stor favorit för oss, säger Christian.

Projekt

Vinkorken, Viby

Lägenhet

2:a i två plan med uteplats

Namn

Christian Prado och Robyn Jayn Retaga

Bostäderna i Brf Vinkorken har en stilren inredning i skandinavisk stil med noggrant utvalda och exklusiva materialval. Den enstaviga ekparketten samt platsbyggda kök och garderober ger lägenheterna
en exklusiv touch.

Köket har släta grå luckor samt fina detaljer som läderbeklädda handtag och rostfria vitvaror. Även badrummet går i grått med klinker och kakel i kalksten samt snygga bekvämligheter som vägghängd WC och spegel med infälld belysning.

– Vi är väldigt nöjda med den höga standarden. Färgvalen är bra och vi tycker särskilt mycket om stänkskyddet i marmor som går hela vägen upp på väggen i köket. Det ger en lyxig känsla.

Christian och Robyn ser fram emot att bli sambos för första gången och är glada för att de valde just den här lägenheten.

”Lägenheten är jättefin och hela köpprocessen har skötts smidigt av Solvinkeln. De var väldigt tillmötesgående och enkla att ha kontakt med. Nu har vi äntligen fått nycklarna till vårt nya hem och ska fira med att poppa en flaska Dom Pérignon!”

CHRISTIAN & ROBYN

keyboard_arrow_up