BRF Skogslängtan i Gladö Kvarn, Huddinge

Livet från den gröna sidan.

Kvarteret Skogslängtan. Namnet säger allt. Här bor du med solig uteplats och trädgård alldeles intill skogen. Bara att ta ett steg och kliva rätt ut i blåbärsriset. Eller packa badkläderna och promenera ner till Kvarnsjön för ett dopp.

Våra bostadsrätter i Gladö kvarn är välplanerade och ljusa med fina materialval och alla bekvämligheter du kan drömma om. Här finns hemtrevliga parhus med 2–3 våningar för växande familjer. Men också kvadratsmarta studiohus med villakänsla för det mindre hushållet. Perfekt som första bostad för dig som är ung eller som generationsboende för dig som vill bo granne med barnbarnen.

Visst låter det som hemma?

Hitta hem i Gladö kvarn.

I det gamla fritidsområdet Gladö kvarn mellan Huddinge och Haninge växer nu ett helt nytt bostadsområde fram. Med soligt läge högst upp på Österängsvägen, alldeles vid Flemingsbergsskogen planerar vi kvarteret Skogslängtan.

Leta parkeringsplats? Nej tack!

För att du ska slippa kånka långt med dina matkassar och träningsväskor ger vi varje parhus i Skogslängtan två parkeringsplatser och varje studiohus en parkeringsplats i nära anslutning till entrén.

Projektpresentationen innehåller visionsbilder och kan avvika från verkligheten.
Vi reserverar oss för eventuella ändringar.

Status

Slutsålt

Rum

1,5-6 ROK

Boarea

24–131 KVM

Priser från

1 495 000 KR

Biarea

13-24 kvm

Totalyta

37-160 kvm

Tillträde

Q4 2022 – Q3 2023

Boendeform

Par-/Studiohus

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Arkitekt

Andersson Arfwedson Arkitekter AB

Antal bostäder

51

Husen

Välkommen till det bekymmersfria livet!

Ditt nya hem förenklar vardagen med välplanerade kvadrat, hög standard och smarta detaljer – både innanför tröskeln och utanför dörren. Dessutom är bostaden byggd på en trygg, ekonomisk grund som gör att du kan sova gott om natten.

Av skog, vid skog.

Husen i kvarteret Skogslängtan har en tidlös och stilren gestaltning med fasader i trä som smälter in fint i naturen. Mörka fönsterdetaljer och svarta sadeltak med takpannor bryter av och skapar kontrast mot fasadens ljusa kulör. Stora fönsterpartier mot uteplatsen ger gröna utblickar och släpper in mycket solljus i ditt hem.

Ut och njut.

Varje tomt består av ett parhus och ett studiohus. För att skapa en privat känsla har vi placerat altanerna så att de aldrig ligger vägg i vägg med grannens och planterat häckar kring uteplatserna. Altanen är trädäckad för en skön barfotakänsla och har gott om plats för både långbord, grill och loungehörna. De flesta uteplatser har söderläge och många har dessutom härlig kvällssol. Gräsmattan utanför bjuder in till fotbollsmatcher, vattenkrig och odling. Men också vila under äppelträdet.

Ut och njut.

Varje tomt består av ett parhus och ett studiohus. Häckar skiljer husens olika uteplatser från varandra och skapar en privat sfär. Altanen är trädäckad för en skön barfotakänsla och har gott om plats för både långbord, grill och loungehörna. De flesta uteplatser har söderläge och många har dessutom härlig kvällssol. Gräsmattan utanför bjuder in till fotbollsmatcher, vattenkrig och odling. Men också vila under äppelträdet.

Inredning med fingertoppskänsla.

Vi har inrett ditt nya hem med gedigna materialval och bekväma detaljer. Vad sägs till exempel om ljus enstavig parkett och helkaklade badrum?

Köket bjuder på snygga bekvämligheter som integrerad diskmaskin, rostfria vitvaror samt stänkskydd och bänkskiva i kvartskomposit. Badrummen är helkaklade med vägghängd toalett och handdukstork. Parhusen har egen tvättstuga med torktumlare och tvättmaskin. I kvarterets studiohus har vi istället valt kombimaskin i badrummet, för att spara plats.

Nu är det bara för dig att flytta in och addera allt som är DU.

OMRÅDE

Ut och leta smultronställen!

Att bo i Gladö kvarn är att bo lite som på landet, men ändå på bekvämt avstånd till staden.

Allt det gröna…

Någon meter utanför din tomtgräns ligger Flemingsbergsskogens naturreservat. Det är ett av Stockholms läns största väglösa skogsområden. Till sin karaktär påminner naturen om det norrländska landskapet med mossar och barrskog. På med stövlar och ta med svampkorgen – här finns allt från kantareller till hjortron och tranbär. Tycker du om att vandra finns det många fina stråk och leder. På vägen kan du stanna till vid spännande fornlämningar, mysiga grillplatser och bergsknallar med hänförande utsikt.

…och allt det blå.

Din nya granne Kvarnsjön bjuder in till fiske, bad, kanotturer, långfärdsskridskor och fågelskådning. På nära håll ligger badplatsen Nyboviksbadet med sandstrand, flytbryggor, lekplats, tennisbana och utegym. Tänk dig vad skönt med ett svalkande dopp efter träningen.

…och allt det blå.

Din nya granne Kvarnsjön bjuder in till fiske, bad, kanotturer, långfärdsskridskor och fågelskådning. På nära håll ligger badplatsen Nyboviksbadet med sandstrand, flytbryggor, lekplats, tennisbana och utegym. Tänk dig vad skönt med ett svalkande dopp efter träningen.

Puls och folkliv i centrum.

Gladö kvarn ligger 12 minuter med bil från till Huddinge centrum. Här samsas allt från väletablerade kedjor till små lokala handlare och all tänkbar service i en levande torgmiljö. Fyll shoppingkassarna, checka av fixlistan, fresta smaklökarna och upplev något nytt.

Gladö kvarn tur och retur.

Det enklaste sättet att ta sig till och från ditt nya hem är med bil (om du ska åka en bit) eller cykel (om du inte ska så långt). Det finns även en busshållplats en knapp kilometer från kvarteret som enkelt tar dig till Huddinge C på ca 20 minuter. I takt med att området växer med fler nya bostäder kommer även busstrafiken att byggas ut.

Gladö kvarn tur och retur.

Det enklaste sättet att ta sig till och från ditt nya hem är med bil (om du ska åka en bit) eller cykel (om du inte ska så långt). Det finns även en busshållplats en knapp kilometer från kvarteret som enkelt tar dig till Huddinge C på ca 20 minuter. I takt med att området växer med fler nya bostäder kommer även busstrafiken att byggas ut.

Områdeskarta

En fot i det gröna, en tå i det blå.

Tänk vad bekvämt att bo med naturen alldeles inpå knuten och samtidigt bara 20 minuter från Huddinge Centrum.

Husen i kvarteret Skogslängtan

Hur vill du bo?

Rymligt eller kvadratsmart. På ett plan eller fler. För hela familjen – eller bara för dig.
I kvarteret Skogslängtan finns hem för alla smaker.

Parhus

Skogsek / Parhus i tre plan med suterräng

158-160 KVM / 6 ROK

Det här är ett hem i tre plan med välplanerade ytor för familjens stora och små. På entréplanet samsas husets sociala funktioner på en ljus och öppen yta med kök, matplats och vardagsrum. Köks-ön blir en perfekt plats för läxläsning i väntan på att lasagnen gräddas klart.

En trappa ned finns en suterrängvåning av mer privat karaktär med tvättstuga, teknik och badrum. Här finns också två separata sovrum med stora glaspartier samt utgång till den trädäckade uteplatsen och trädgården.

På det övre planet finns ytterligare tre sovrum och ett stort badrum med badkar. Perfekt med en egen våning för barnen!

Bergek / Parhus i två plan

131 KVM / 6 ROK

Välplanerad in i minsta kvadrat är detta familjevänliga parhus i två plan. På entréplanet finns ett kombinerat vardagsrum och matrum med stora fönster mot uteplatsen och trädgården. Köket har ett ljust hörnläge med fönster ovanför diskbänken. Den rymliga entrén har bra förvaring för familjens alla ytterkläder och ligger i anslutning till tvättstugan. Bara att slänga in de leriga byxorna direkt i tvätten efter en heldag i skogen.

På övre plan finns tre rymliga sovrum samt ett extra rum för dig som önskar ett hemmakontor eller kanske ett gästrum till svärmor. Det ljusa allrummet kan användas som ett övre vardagsrum med plats för barnens alla TV-spel.

Väntar familjen tillökning kan ni enkelt välja till en vägg i vardagsrummet och göra ett extra sovrum.

Studiohus

Hängbjörk / Studiohus i två plan med suterräng

48 KVM / 2 ROK

Ett kvadratsmart boende i två plan med lyxig villakänsla. Stora fönster blickar ut mot trädgården och ger ett fint ljusinsläpp till hela huset.

På entréplanet finns ett kök med matplats och ett badrum med kombinerad tvättmaskin/torktumlare för att spara plats. En trappa leder ned till ett sov-/allrum med braskamin.

Uteplatsen når du från trappan mellan våningarna. Och härifrån kan du kliva rakt ut i Flemingsbergsskogens naturreservat.

Glasbjörk / Studiohus med loft

37 KVM / 1,5 ROK

På några få men välplanerade kvadrat finns allt du behöver – och lite till. Kök och badrum med hög standard och bra förvaring. Braskamin för mysiga hemmakvällar. Egen uteplats alldeles vid skogen.

Generösa fönsterpartier ger ditt nya hem ett ljust och luftigt intryck. En mindre trappa leder upp till det mysiga sovloftet, utan insyn men med utsikt mot skogen.

Kvarterets studiohus passar perfekt som till exempel första lägenhet för unga eller generationsboende.

Kvarterets Svanenmärkta stommar levereras av Derome.

Tidsaxel

Preloader
 • Planerat

 • VIP-försäljning

  Pågår

 • Säljstart

  Säljstart juni 2021

 • Byggstart

 • Tillträde

  Tillträde fr o m Q4 2022

Hitta din drömbostad!

  Intresseanmälan.

  Har du hittat en bostad som du är intresserad av? Skicka en intresseanmälan här, så kontaktar vi dig med mer information. Det kostar ingenting och är inte bindande. Dessutom får du en bra plats i kön.

  Nyfiken på Skogslängtan – kontakta våra mäklare.

  Kristian Perman

  Petra Garpefors

  Dokument

  BRF Skogslängtan

  Bo granne med blåbärsriset.

  Vårt nya kvarter växer fram med skogen alldeles utanför dörren. Varje tomt består av ett parhus och ett studiohus med en gemensam infart och parkering.

  Köpprocess

  Från bokad lägenhet till nyckel i handen.

  Preloader
  • Förhandsavtal

   När du bestämt vilken bostadsrätt du vill köpa och har klart med finansiering skrivs ett bindande avtal med bostadsrättsföreningen som kallas för förhandsavtal. I avtalet kommer en preliminär tillträdesdag att finnas. Ingen förskottsbetalning behövs.

  • Upplåtelseavtal

   När detta avtal skrivs ska en intygsgiven ekonomisk plan finnas och ett datum för inflyttning. I samband med detta avtal betalas 10% av köpeskillingen. Nu blir du också medlem i föreningen.

  • Besiktning innan du flyttar in

   Innan du flyttar in i ditt nya hem görs en slutbesiktning av en oberoende besiktningsman, så att du är garanterad att din bostad är godkänd vid tillträdet.

  • Slutbetalning

   Senast tre dagar innan du flyttar in ska slutbetalningen skett. Betalningsinstruktioner för detta får du i god tid innan.

  • Tillträde

   På tillträdesdagen kontrolleras att din betalning är gjord och du får kvittera ut dina nycklar till bostaden. Detta sker på plats i området och du kommer att tilldelas en tid. En representant från Solvinkeln Fastigheter och bostadsrätts-föreningen möter upp dig i ditt nya hem och lämnar över din bopärm som innehåller all nödvändig fakta om ditt nya hus.

  • Efter inflytt: Er egen BRF-styrelse sätts samman

   Solvinkeln Fastigheter sätter samman den första styrelsen i bostadsrättsföreningen, en så kallad interimsstyrelse. Denna styrelse förvaltar föreningens intressen i upp till ett år efter godkänd slut-besiktning av fastigheten. Därefter kallas du till en ordinarie stämma där en ny styrelse som består av föreningens medlemmar röstas fram av er boende. Den nya styrelsen tar sedan vid.

  • Två år senare: Garantibesiktning

   Vid denna besiktning granskas eventuella hänskjutna fel som upptäckts under de första två åren. Solvinkeln Fastigheter åtgärdar kostnadsfritt de fel som besiktningsmannen noterar. Besiktningsmannen är givetvis oberoende och certifierad.

  Köpgaranti

  Vi vill att du ska känna dig trygg på resan mot din nya bostad. Förutom att du förstås köper din lägenhet till fast pris har vi även tagit fram en rad garantier och försäkringar som gör att du kan sova gott om natten.

  Om oss

  Solvinkelns grundidé är att bygga attraktiva bostäder till en bra peng. Det gör vi genom att förvärva och utveckla mark i bra lägen till ett rimligt pris.

  Vår historia

  Alla ska ha råd att bo bra.

  Solvinkelns grundidé är att bygga attraktiva bostäder till en bra peng. Det gör vi genom att förvärva och utveckla mark i bra lägen till ett rimligt pris.

  Våra bostäder är arkitektritade, levererade av svenska husleverantörer och byggda av svenska företag – med allt vad det innebär i kvalitet, leverans och hållbarhet.

  Solvinkeln Fastigheter grundades 2019 av ägarna till JWK Redovisning, SH Snickeri och THW Sverige. Tillsammans har vi lång erfarenhet av företagande och entreprenörskap. Men också bred kompetens inom alla områden som är nödvändiga för att genomföra bra byggnationer med leverans i rätt tid.

  Sedan 2013 har vi i nära samarbete med andra aktörer uppfört ca 200 bostäder.

  Vår värdegrund

  Solvinkeln med tre ord.

  Solvinkelns värdeord definierar vår företagskultur, det vi tror på och tycker är viktigt.

  Vår vision

  Det ska vara lätt att leva.

  Vi bygger hem där vi själva vill bo. Hem som gör vardagen bekväm och tillvaron lite enklare. Hem med plats för allt och alla du tycker om. Hem som känns hemma, helt enkelt. Och vi gör det med kvalitet i varje detalj – till ett rimligt pris. Dessutom är din nya bostad byggd på en trygg, ekonomisk grund som gör att du kan sova gott om natten.

  Välkommen hem till det bekymmersfria livet!

  Om oss

  Solvinkelns grundidé är att bygga attraktiva bostäder till en bra peng. Det gör vi genom att förvärva och utveckla mark i bra lägen till ett rimligt pris.

  Vår historia

  Alla ska ha råd att bo bra.

  Solvinkelns grundidé är att bygga attraktiva bostäder till en bra peng. Det gör vi genom att förvärva och utveckla mark i bra lägen till ett rimligt pris.

  Våra bostäder är arkitektritade, levererade av svenska husleverantörer och byggda av svenska företag – med allt vad det innebär i kvalitet, leverans och hållbarhet.

  Solvinkeln Fastigheter grundades 2019 av ägarna till JWK Redovisning, SH Snickeri och THW Sverige. Tillsammans har vi lång erfarenhet av företagande och entreprenörskap. Men också bred kompetens inom alla områden som är nödvändiga för att genomföra bra byggnationer med leverans i rätt tid.

  Sedan 2013 har vi i nära samarbete med andra aktörer uppfört ca 200 bostäder.

  Vår värdegrund

  Solvinkeln med tre ord.

  Solvinkelns värdeord definierar vår företagskultur, det vi tror på och tycker är viktigt.

  Vår vision

  Det ska vara lätt att leva.

  Vi bygger hem där vi själva vill bo. Hem som gör vardagen bekväm och tillvaron lite enklare. Hem med plats för allt och alla du tycker om. Hem som känns hemma, helt enkelt. Och vi gör det med kvalitet i varje detalj – till ett rimligt pris. Dessutom är din nya bostad byggd på en trygg, ekonomisk grund som gör att du kan sova gott om natten.

  Välkommen hem till det bekymmersfria livet!

  Hur kan jag hjälpa dig?

  Hej, jag heter Jihan och är kundansvarig på Solvinkeln. Jag svarar gärna på dina frågor och funderingar. Skicka in din fråga, så svarar jag så fort som möjligt.

  Kontakta mig

   Hur kan jag hjälpa dig?

   Hej, jag heter Jihan och är kundansvarig på Solvinkeln. Jag svarar gärna på dina frågor och funderingar. Skicka in din fråga, så svarar jag så fort som möjligt.

   Kontakta mig

     Intresseanmälan.

     Har du hittat en bostad som du är intresserad av? Skicka en intresseanmälan här, så kontaktar vi dig med mer information. Det kostar ingenting och är inte bindande. Dessutom får du en bra plats i kön.

     keyboard_arrow_up