BRF Högmorahöjden i Huddinge

Omtanke i kvadrat.

Tänk dig ett hem som förenklar och förgyller vardagen. Ett hem med solig uteplats alldeles vid skogsbrynet. Ett hem med plats för allt och alla du tycker om.

I Högmorahöjden bygger vi välplanerade och ljusa bostadsrätter för små och stora familjer. Parhusen i 2–3 våningar har ljusa, öppna ytor och altan med privat karaktär. Studiohusen är kvadratsmarta med härlig villakänsla, braskamin och egen altan. Passar perfekt som singelhushåll, generationsboende eller för dig som vill flytta hemifrån.

Välkommen hem i det gröna!

Från fritidsområde till villaidyll.

Det som tidigare har varit ett uppskattat fritidsområde har nu omvandlats till ett modernt bostadsområde med nybyggda villor och parhus. Utbyggnaden av vägar, kommunalt vatten och avlopp samt planering av en ny skola gör området ännu mer attraktivt i framtiden. En stor del av allt det gröna som inte är bebyggt i Högmora är naturmark som ingår i Orlångens naturreservat.

Leta parkeringsplats? Nej tack!

För att du ska slippa kånka långt med dina matkassar och träningsväskor ger vi varje parhus i Högmorahöjden två parkeringsplatser och varje studiohus en parkeringsplats i nära anslutning till entrén.

Projektpresentationen innehåller visionsbilder och kan avvika från verkligheten.
Vi reserverar oss för eventuella ändringar.

Status

Slutsålt

Rum

1,5-7 ROK

Boarea

24–141 KVM

Priser från

1 695 000 KR

Biarea

13-19 kvm

Totalyta

37-160 kvm

Tillträde

Q4 2022

Boendeform

Par-/Studiohus

Upplåtelsefrom

Bostadsrätt

Arkitekt

Andersson Arfwedson Arkitekter AB

Antal bostäder

18

Husen

Välkommen till det bekymmersfria livet!

Ditt nya hem förenklar vardagen med välplanerade kvadrat, hög standard och smarta detaljer – både innanför tröskeln och utanför dörren. Dessutom är bostaden byggd på en trygg, ekonomisk grund som gör att du kan sova gott om natten.

Av skog, vid skog.

Husen i kvarteret Högmorahöjden har en tidlös och stilren gestaltning med fasader i trä som smälter in fint i naturen. Mörka fönsterdetaljer och svarta sadeltak med takpannor bryter av och skapar kontrast mot fasadens ljusa kulör. Stora fönsterpartier mot uteplatsen ger gröna utblickar och släpper in mycket solljus i ditt hem.

Ut och njut.

Varje tomt består av ett parhus och ett studiohus. För att skapa en privat känsla har vi placerat altanerna så att de aldrig ligger vägg i vägg med grannens och planterat häckar kring uteplatserna. Altanen är trädäckad för en skön barfotakänsla och har gott om plats för både långbord, grill och loungehörna. Gräsmattan utanför bjuder in till fotbollsmatcher, vattenkrig och odling. Men också vila under äppelträdet.

Ut och njut.

Varje tomt består av ett parhus och ett studiohus. För att skapa en privat känsla har vi placerat altanerna så att de aldrig ligger vägg i vägg med grannens och planterat höga häckar kring studiohusens uteplatser. Altanen är trädäckad för en skön barfotakänsla och har gott om plats för både långbord, grill och loungehörna. Gräsmattan utanför bjuder in till fotbollsmatcher, vattenkrig och odling. Men också vila under äppelträdet.

Inredning med fingertoppskänsla.

Vi har inrett ditt nya hem med gedigna materialval och bekväma detaljer. Vad sägs till exempel om ljus enstavig parkett och helkaklade badrum?

Köket bjuder på snygga bekvämligheter som integrerad diskmaskin, rostfria vitvaror samt stänkskydd och bänkskiva i kvartskomposit. Badrummen är helkaklade med vägghängd toalett och handdukstork. Parhusen har egen tvättstuga med torktumlare och tvättmaskin. I kvarterets studiohus har vi istället valt kombimaskin, för att spara plats.

Nu är det bara för dig att flytta in och addera allt som är DU.

OMRÅDE

Bo mellan två sjöar.

Vill du ta morgondoppet i Trehörningen eller Magelungen? Kör ole, dole, doff eller testa båda och hitta din favorit. I Högmorahöjden bor du mellan två sjöar, med cykelavstånd till en tredje. Samtidigt har du nära till stadens alla bekvämligheter.

En grön fristad i staden.

Ge dig ut på upptäcktsfärd kring områdets vackra sjöar, ängar, kohagar och skogsgläntor. Stanna till vid en grillplats och njut av en god lunch i det fria. Vintertid kan du spänna på dig pjäxorna och ge dig ut i skidspåret eller på skridskoisen. Sommartid kan du paddla längs Orlångens stränder och känna dig ett med naturen.

Puls och folkliv i centrum.

Högmora ligger på bekvämt cykelavstånd till Huddinge centrum. Här samsas allt från väletablerade kedjor till små lokala handlare och all tänkbar service i en levande torgmiljö. Fyll shoppingkassarna, checka av fixlistan, fresta smaklökarna och upplev något nytt.

Puls och folkliv i centrum.

Högmora ligger på bekvämt cykelavstånd till Huddinge centrum. Här samsas allt från väletablerade kedjor till små lokala handlare och all tänkbar service i en levande torgmiljö. Fyll shoppingkassarna, checka av fixlistan, fresta smaklökarna och upplev något nytt.

Hit och dit. Fram och tillbaka.

Det är enkelt att ta sig till och från ditt nya hem. Med bil är du framme i Stockholm C på bara 20 minuter. Vill du hellre åka kommunalt kan du snabbt promenera till närmsta busshållplats eller cykla till Stuvsta pendeltågstation på knappa 15 minuter. I takt med att området växer med fler nya bostäder kommer även busstrafiken med stor sannolikhet att byggas ut.

Områdeskarta

Välkommen ut i det gröna!

Du behöver inte gå långt för att hitta vacker natur i Högmora. Det räcker med att kliva utanför dörren. Dessutom kan du enkelt cykla till Huddinge C.

Högmorahöjden - Områdeskarta

Husen i kvarteret Högmorahöjden

Hur vill du bo?

Rymligt eller kvadratsmart. På ett plan eller fler. För hela familjen – eller bara för dig.
I kvarteret Högmorahöjden finns hem för alla smaker.

Parhus

Magnolia / Parhus i tre plan med suterräng

157-160 KVM / 7 ROK

Det här är ett hem i tre plan med välplanerade ytor för familjens stora och små. På entréplanet finns en stor hall med bra förvaring, WC/Bad och tvättstuga men också två sovrum.

En trappa upp samsas husets sociala funktioner på en ljus och öppen yta med kök, matplats och vardagsrum. Köks-ön blir en perfekt plats för läxläsning i väntan på att lasagnen gräddas klart. Generösa fönsterpartier blickar ut mot den soliga altanen och trädgården.

På det övre planet finns ett rymligt badrum och tre sovrum med takkupor med utsikt mot skogen. Perfekt med en egen våning för barnen!

Azalea / Parhus i två plan

117 KVM / 5 ROK

Välplanerat in i minsta kvadrat är detta familjevänliga parhus i två plan. På entréplanet finns ett kombinerat vardagsrum och matrum med stora fönster mot uteplatsen och trädgården. På den smarta köks-ön kan du enkelt duka upp godsakerna till kvällens buffé.

Den rymliga entrén har bra förvaring för familjens alla ytterkläder och ligger i anslutning till tvättstugan. Bara att slänga in de leriga byxorna direkt i tvätten efter en heldag i skogen.

På övre plan finns ett extra badrum samt fyra sovrum. En del har dessutom franska balkonger mot den omgivande naturen.

Studiohus

Malva / Studiohus i två plan med suterräng

47 KVM / 3 ROK

Ett kvadratsmart boende i två plan med lyxig villakänsla. Stora fönster blickar ut mot trädgården och ger ett fint ljusinsläpp till hela huset.

På entréplanet finns ett kök med matplats och ett badrum med kombinerad tvättmaskin/torktumlare för att spara plats.

En trappa leder upp till ett ljust vardagsrum med ett stort glasparti mot söder och mysig braskamin. Innanför en dörr hittar du ditt luftiga sovrum med garderob och gott om plats för en dubbelsäng.

Dahlia / Studiohus med loft

37 KVM / 1,5 ROK

På några få men välplanerade kvadrat finns allt du behöver – och lite till. Kök och badrum med hög standard och bra förvaring. Ett ljust allrum med braskamin för mysiga hemmakvällar. Egen trädäckad uteplats alldeles vid Kynäsbergets skog. Bara att kliva rakt ut i blåbärsriset.

Generösa fönsterpartier ger ditt nya hem ett ljust och luftigt intryck. En mindre trappa leder upp till det mysiga sovloftet, utan insyn men med utsikt mot skogen.

Ett drömhem för dig som är ung och på jakt efter ditt första boende. Eller som generationsboende för dig som vill bo granne med barnbarnen.

Kvarterets Svanenmärkta stommar levereras av Derome.

Tidsaxel

Preloader
 • Planerat

 • VIP-försäljning

  Pågår

 • Säljstart

  Säljstart juni 2021

 • Byggstart

 • Tillträde

  Tillträde Q4 2022

Hitta din drömbostad!

  Intresseanmälan.

  Har du hittat en bostad som du är intresserad av? Skicka en intresseanmälan här, så kontaktar vi dig med mer information. Det kostar ingenting och är inte bindande. Dessutom får du en bra plats i kön.

  Nyfiken på Högmorahöjden – kontakta våra mäklare.

  Kristian Perman

  Petra Garpefors

  Dokument

  BRF Högmorahöjden

  En plats att kalla hemma.

  Varje tomt består av ett parhus och ett studiohus med en gemensam infart och parkering. Strax utanför ditt nya hem ligger ett stort naturreservat.

  Köpprocess

  Från bokad lägenhet till nyckel i handen.

  Preloader
  • Förhandsavtal

   När du bestämt vilken bostadsrätt du vill köpa och har klart med finansiering skrivs ett bindande avtal med bostadsrättsföreningen som kallas för förhandsavtal. I avtalet kommer en preliminär tillträdesdag att finnas. Ingen förskottsbetalning behövs.

  • Upplåtelseavtal

   När detta avtal skrivs ska en intygsgiven ekonomisk plan finnas och ett datum för inflyttning. I samband med detta avtal betalas 10% av köpeskillingen. Nu blir du också medlem i föreningen.

  • Besiktning innan du flyttar in

   Innan du flyttar in i ditt nya hem görs en slutbesiktning av en oberoende besiktningsman, så att du är garanterad att din bostad är godkänd vid tillträdet.

  • Slutbetalning

   Senast tre dagar innan du flyttar in ska slutbetalningen skett. Betalningsinstruktioner för detta får du i god tid innan.

  • Tillträde

   På tillträdesdagen kontrolleras att din betalning är gjord och du får kvittera ut dina nycklar till bostaden. Detta sker på plats i området och du kommer att tilldelas en tid. En representant från Solvinkeln Fastigheter och bostadsrätts-föreningen möter upp dig i ditt nya hem och lämnar över din bopärm som innehåller all nödvändig fakta om ditt nya hus.

  • Efter inflytt: Er egen BRF-styrelse sätts samman

   Solvinkeln Fastigheter sätter samman den första styrelsen i bostadsrättsföreningen, en så kallad interimsstyrelse. Denna styrelse förvaltar föreningens intressen i upp till ett år efter godkänd slut-besiktning av fastigheten. Därefter kallas du till en ordinarie stämma där en ny styrelse som består av föreningens medlemmar röstas fram av er boende. Den nya styrelsen tar sedan vid.

  • Två år senare: Garantibesiktning

   Vid denna besiktning granskas eventuella hänskjutna fel som upptäckts under de första två åren. Solvinkeln Fastigheter åtgärdar kostnadsfritt de fel som besiktningsmannen noterar. Besiktningsmannen är givetvis oberoende och certifierad.

  Köpgaranti

  Vi vill att du ska känna dig trygg på resan mot din nya bostad. Förutom att du förstås köper din lägenhet till fast pris har vi även tagit fram en rad garantier och försäkringar som gör att du kan sova gott om natten.

  Om oss

  Solvinkelns grundidé är att bygga attraktiva bostäder till en bra peng. Det gör vi genom att förvärva och utveckla mark i bra lägen till ett rimligt pris.

  Vår historia

  Alla ska ha råd att bo bra.

  Solvinkelns grundidé är att bygga attraktiva bostäder till en bra peng. Det gör vi genom att förvärva och utveckla mark i bra lägen till ett rimligt pris.

  Våra bostäder är arkitektritade, levererade av svenska husleverantörer och byggda av svenska företag – med allt vad det innebär i kvalitet, leverans och hållbarhet.

  Solvinkeln Fastigheter grundades 2019 av ägarna till JWK Redovisning, SH Snickeri och THW Sverige. Tillsammans har vi lång erfarenhet av företagande och entreprenörskap. Men också bred kompetens inom alla områden som är nödvändiga för att genomföra bra byggnationer med leverans i rätt tid.

  Sedan 2013 har vi i nära samarbete med andra aktörer uppfört ca 200 bostäder.

  Vår värdegrund

  Solvinkeln med tre ord.

  Solvinkelns värdeord definierar vår företagskultur, det vi tror på och tycker är viktigt.

  Vår vision

  Det ska vara lätt att leva.

  Vi bygger hem där vi själva vill bo. Hem som gör vardagen bekväm och tillvaron lite enklare. Hem med plats för allt och alla du tycker om. Hem som känns hemma, helt enkelt. Och vi gör det med kvalitet i varje detalj – till ett rimligt pris. Dessutom är din nya bostad byggd på en trygg, ekonomisk grund som gör att du kan sova gott om natten.

  Välkommen hem till det bekymmersfria livet!

  Om oss

  Solvinkelns grundidé är att bygga attraktiva bostäder till en bra peng. Det gör vi genom att förvärva och utveckla mark i bra lägen till ett rimligt pris.

  Vår historia

  Alla ska ha råd att bo bra.

  Solvinkelns grundidé är att bygga attraktiva bostäder till en bra peng. Det gör vi genom att förvärva och utveckla mark i bra lägen till ett rimligt pris.

  Våra bostäder är arkitektritade, levererade av svenska husleverantörer och byggda av svenska företag – med allt vad det innebär i kvalitet, leverans och hållbarhet.

  Solvinkeln Fastigheter grundades 2019 av ägarna till JWK Redovisning, SH Snickeri och THW Sverige. Tillsammans har vi lång erfarenhet av företagande och entreprenörskap. Men också bred kompetens inom alla områden som är nödvändiga för att genomföra bra byggnationer med leverans i rätt tid.

  Sedan 2013 har vi i nära samarbete med andra aktörer uppfört ca 200 bostäder.

  Vår värdegrund

  Solvinkeln med tre ord.

  Solvinkelns värdeord definierar vår företagskultur, det vi tror på och tycker är viktigt.

  Vår vision

  Det ska vara lätt att leva.

  Vi bygger hem där vi själva vill bo. Hem som gör vardagen bekväm och tillvaron lite enklare. Hem med plats för allt och alla du tycker om. Hem som känns hemma, helt enkelt. Och vi gör det med kvalitet i varje detalj – till ett rimligt pris. Dessutom är din nya bostad byggd på en trygg, ekonomisk grund som gör att du kan sova gott om natten.

  Välkommen hem till det bekymmersfria livet!

  Hur kan jag hjälpa dig?

  Hej, jag heter Jihan och är kundansvarig på Solvinkeln. Jag svarar gärna på dina frågor och funderingar. Skicka in din fråga, så svarar jag så fort som möjligt.

  Kontakta mig

   Hur kan jag hjälpa dig?

   Hej, jag heter Jihan och är kundansvarig på Solvinkeln. Jag svarar gärna på dina frågor och funderingar. Skicka in din fråga, så svarar jag så fort som möjligt.

   Kontakta mig

     Intresseanmälan.

     Har du hittat en bostad som du är intresserad av? Skicka en intresseanmälan här, så kontaktar vi dig med mer information. Det kostar ingenting och är inte bindande. Dessutom får du en bra plats i kön.

     keyboard_arrow_up